Болести по кучето


       
        -Рахит
        -Гастроентерит
        -Бронхопневмония
        -Възпаление на ушите
        -Възпаление на аналните жлези
        -Екземи


Описание на рахит при кучета
Това е типично недоимъчно заболяване, Дължащо се на липса или на недостиг на калций, фосфор и витамин D в организма на подрастващото животно. Отглеждането на отбитите кучепца в тъмни и влажни помещения също може да доведе до рахит. Като се има предвид, че калцият и фосфорът са основни градивни елементи на костите, ясно е какви могат да бъдат последствията от недоброто задоволяване с тези минерални вещества.
Симптоми на рахит при кучета
Заболяването започва с постепенно намаляване на апетита и се стига до пълно отказване от храна. Появява се и извратен апетит. Кучето променя походката си, започва да се залежава и непрекъснато му се спи. След известен период от време настъпват изменения в крайниците, които се изкривяват във форма на буквите О или Х. Могат да се появят и изкривявания на гръбначния стълб.
Лечение на рахит при кучета
Лечението се провежда от специалист, а собственикът трябва да спазва стриктно дадените от лекаря указания. Вашето куче няма да заболее от рахит, ако получава достатъчно минерални вещества, необходимите витамини от група D и ежедневно се разхожда на слънце. Всичко това е особено важно за едрите породи кучета (Дог, Санбернар, Боксер и др.)

Сайт за кучета и техните стопани
Рахит при кучета
 
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved